

2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό χυλοπίτες
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 600 γρ. ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες ή 2 ντοματάκια κονκασέ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κουταλάκι βασιλικό ξερό
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί ελαφρός χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει η σχεδόν η αρχική ποσότητα πριν ρίξουμε το νερό μέχρι να δέσει και να γίνει αρκετά πηχτή. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.