-2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 900 γρ. χτένια
- 900 γρ. φρέσκιες μπάμιες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές για γέμισμα ψιλοκομμένες
- 70 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές ηλιέλαιο
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μπάμιες και το σέλερι. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα χτένια και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά.