12
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 χταπόδι, 2-3 κιλά
- 100ml ελαιόλαδο
- 50ml μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομματάκια το χταπόδι και το σιγοβράζουμε σε κατσαρόλα μόνο με νερό, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό μέχρι να μαλακώσει. Μόλις σωθεί όλο το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, πιπέρι, αλάτι ανακατεύουμε, το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και σερβίρουμε.