Χταπόδι ξυδάτο

Χταπόδι ξυδάτο Χταπόδι ξυδάτο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 χταπόδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • ελαιόλαδο
  • 200ml ξύδι
  • ρίγανη
  • λίγους κόκκους μαύρου πιπεριού
  • αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βράζουμε με τα φύλλα δάφνης, τα 150ml ξύδι, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το κρασί. Το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε στο χταπόδι ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξύδι, ρίγανη, αλάτι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε