Χταπόδι γιουβέτσι με μακαρονάκι κοφτό

Χταπόδι γιουβέτσι με μακαρονάκι κοφτό Χταπόδι γιουβέτσι με μακαρονάκι κοφτό
4 ΑΤΟΜΑ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 χταπόδι
  • 500 γρ. μακαρόνια κοφτά
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 γρ. θυμάρι
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι με το ολόκληρο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το κρασί μέχρι να μαλακώσει, σουρώνουμε το ζουμί του και το κρατάμε. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό από το χταπόδι και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και όταν είναι μισοβρασμένα ρίχνουμε το βρασμένο χταπόδι, σε κομμάτια και το θυμάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε