Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι (σκληρό)
- 440 γρ. νερό (χλιαρό)
- 1 κουτ. σούπας μαγιά μπύρας
- 2-3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκάνισο και σουσάμι
- καρύδια ολόκληρα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά και διαλύατε τη με λίγο νερό. Ρίξτε μέσα και λίγο αλεύρι, ανακατέψτε να γίνει χυλός και αφήστε το σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το αλάτι. Βάλτε το σε μία μεγάλη λεκάνη, κάντε στο κέντρο μία γουβίτσα και ρίξτε μέσα το χυλό, το γλυκάνισο και λίγο λίγο το υπόλοιπο νερό χλιαρό. Ζυμώστε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, αλείψτε τα χέρια σας με λάδι, ώστε η ζύμη να γίνει ελαστική και να μη χρειάζεται άλλο αλεύρι για να ξεκολλήσει από τη λεκάνη.Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.Μετά ζυμώστε τη πάλι και πλάστε μία μεγάλη κουλούρα.Πασπαλίστε τη με σουσάμι, τοποθετήστε στο κέντρο ένα καρύδι ολόκληρο.Αφήστε τη κουλούρα σκεπασμένη για 10 λεπτά και μετά ψήστε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.