4
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό ρολό χοιρινό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 2 κόκκινες πιπεριές σε μπαστουνάκια
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- πάπρικα καυτερή
- 5 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
- 5 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
- 1 πρέζα θυμάρι
Εκτέλεση
Μπαχαρώνουμε το ρολό με αλάτι,πιπέρι και πάπρικα.Σωτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο ,προσθέτουμε τις πιπεριές ,το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Τοποθετούμε σε βαθύ ταψί,προσθέτουμε νερό εώς τη μέση κλέινουμε με καπάκι ή λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 220°C για 90 λεπτά περίπου. Πολτοποιούμε το ζωμό που έχει απομείνει στο ταψί και το σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι.Προσθέτουμε τις ελιές, το θυμάρι, βράζουμε και το δένουμε με ρου ή κορν-φλάουρ.