2
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ψαρονέφρι (φιλέτο χοιρινό) σε χοντρές ροδέλες
- 2 ελιές σε ροδέλες
- 1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/4 φρέσκια ντομάτα σε μικρά κυβάκια
- 2 σταγόνες πολτοποιημένο σκόρδο
- 100 ml ζωμό βοδινό δεμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml ξηρό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι σοτάρουμε στα 30 ml ελαιόλαδο το ψαρονέφρι αλατοπιπερομένο και απο τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, κρατώντας τα ζουμία του και το σβήνουμε με το κρασί τραβόντας το απο την φωτιά. Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς την ντομάτα με το σκόρδο και το δεντρολίβανο σβήνουμε με τα ζουμιά απο το κρέας και το αφήνουμε για ενα λεπτό να βράσει. Προσθέτουμε το ζωμό, το ψαρονέφρι τις ελιές, τις λιαστές τομάτες. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.