Χοιρινό γεμιστό με μήλα και σάλτσα δαμάσκηνο

Χοιρινό γεμιστό με μήλα και σάλτσα δαμάσκηνο Χοιρινό γεμιστό με μήλα και σάλτσα δαμάσκηνο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1100 γρ. χοιρινό μπούτι, σε ένα κομμάτι, χωρίς κόκαλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια
  • 1 μήλο σε μικρούς κύβους
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κομμένη πιπερόριζα
  • 2 κουταλιές τριμμένο αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί πόρτο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • χυμό λεμονιού
  • κανέλα
  • τριμμένα γαρίφαλα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε, το κόβουμε σε ορθογώνιο σχήμα και το αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια, τους κύβους του μήλου μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε την πιπερόριζα, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τη γέμιση στο κρέας, το τυλίγουμε και τα δένουμε όλα μαζί. Ζεσταίνουμε το λάδι και ψήνουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης με το ζεστό νερό πάνω στο κρέας και ψήνουμε για 50 λεπτά. Γυρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε τα ξερά δαμάσκηνα, το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά. Τυλίγουμε το κρέας σε αλουνιμόχαρτο και αφαιρούμε το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Χτυπάμε το ζωμό κρέατος και προσθέτουμε λίγο νερό, αν είναι απαραίτητο. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, κανέλα και σκόνη από γαρίφαλο. Σερβίρουμε και ρύζι με πολλά ψητά αμύγδαλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε