4
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1000 γρ. χοιρινό φιλέτο, σε φέτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά ζωμό κρέατος
- 4 κουταλιές σάλτσα με άμυλο για ελαφριές σάλτσες
- 1 γλυκολέμονο πλυμένο και ξεφλουδισμένο
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
- μέλι
Εκτέλεση
Μπαχαρώνουμε τα φιλέτα με το μείγμα μπαχαρικών και τα σοτάρουμε στο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρός προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαλακόσουν. Προσθέτουμε την κρέμα και το ζωμό κρέατος και συνεχίζουμε το βράσιμο. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το άμυλο και προσθέτουμε τη φλούδα και τον χυμό του γλυκολέμονου, το αλάτι, το πιπέρι, και το μέλι. Προσθέτουμε τα φιλέτα στη σάλτσα για λίγο μέχρι να ζεσταθούν. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ξεφλουδισμένα γλυκά μπιζέλια βουτηγμένα σε βούτυρο.