8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 χήνα περίπου 2 κιλά
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
- 3 λουκάνικα
- 300 γρ. κάστανα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
- βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα και το στραγγίζουμε. Βράζουμε τα κάστανα και τα ξεφλουδίζουμε διατηρώντας τα ολόκληρα. Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το μοσχάρι και τα λουκάνικα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ψωμί και τα κάστανα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τη χήνα, την αλείφουμε εξωτερικά με βούτυρο και την ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο, στους 180?C. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε με κρασί.