4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη
- 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες, τηγανισμένες ελαφρά
- 1 κρεμμύδι προαιρετικά, κομμένο στο χέρι
- 4 αυγά
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι κοπανισμένο
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Αρωματίζουμε το λάδι με το σκόρδο, κατόπιν το βγάζουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, το κρεμμύδι, σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Προσθέτουμε το αλάτι, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι, τα αυγά, και σκεπάζουμε ώστε να ψηθούν και από κάτω σε χαμηλή φωτιά.