Αχιβάδες με μπύρα

Αχιβάδες με μπύρα Αχιβάδες με μπύρα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 100 γρ. αχιβάδες ψιλοκομμένες βρασμένες στο ζωμό τους
  • 36 φέτες μπαγκέτας φρυγανισμένες
  • 1 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού μπύρα
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 2 πρέζες φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα βασιλικό
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1/2 πρέζα δενδρολίβανο
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190˚C. Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ψίχα ψωμιού, τη μπύρα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις αχιβάδες και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πηχτό, προσθέτουμε το ζωμό από τις αχιβάδες. Απλώνουμε το μείγμα στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και ψήνουμε για 10 λεπτά σε βουτυρωμένο ταψί. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να ροδίσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε