0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 200 γρ. σιτάρι
- 40 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 50 γρ. σύκα ξερά, χωρισμένα στα 2
- 50 γρ. καρύδια
- 50 γρ. βερίκοκα ξερά
- 50 γρ. σταφίδες
- 50 γρ. ρόδια
- 2 ξιλάκια κανέλα
- κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το σιτάρι στο νερό 1 ημέρα νωρίτερα. Την επομένη το βράζουμε με το νερό μέχρι να ανοίξει. Το σουρώνουμε και κρατάμε το χυλό του, στον οποίο προσθέτουμε την κανέλα. Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας το χυλό και την ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει και πήζει, αποσύρουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα, σερβίρουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Πάνω από την κρέμα, τοποθετούμε σε σειρές τα ξερά φρούτα και τα ρόδια. Διατηρούμε στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.