4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 αστακό
- ελαιόλαδο
- νερό
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τον αστακό σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά. Κόβουμε κατά μήκος το κέλυφος, αφαιρούμε το κρέας, το κόβουμε σε φέτες και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Παίρνουμε την ύλη που υπάρχει στο στομάχι του, την περνάμε από σουρωτήρι και τη δουλεύουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι, αν έχει αυγά, τα προσθέτουμε κι αυτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη σάλτσα και περιχύνουμε τον αστακό.