8
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σαντορίνη
Συστατικά
- 2 κιλά μελιτζάνες άσπρες
- 12 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- ρίγανη
- ξύδι
- λάδι
Εκτέλεση
Ζεματίζετε τις μελιτζάνες για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει με αλάτι και τις βγάζουν με τρυπητή κουτάλα. Τις χαράζουν με το μαχαίρι και τις γεμίζουν με σκόρδο κομμένο φετάκια και ανακατεμένο με ξερή ρίγανη.
Τις βάζουν σε κιούπια με ξίδι να τις σκεπάζει. Μετά από λίγον καιρό βγάζετε σε πιατάκι και περιχύνετε με λάδι.