Συστατικά
- 2 κιλά μπούτι αρνίσιο
- 1 κιλό φασόλια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 450 γρ. σπανάκι
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1-2 κουταλιές κόκκοι πράσινου πιπεριού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φασόλια για ολόκληρη νύχτα και την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα μισοβράζουμε. Κόβουμε τα μισά σκόρδα σε 3-4 κομμάτια, χαράσσουμε το κρέας και τοποθετούμε κάθε κομμάτι σκόρδου στις σχισμές του κρέατος. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό, το σκεπάζουμε και ψήνουμε για 3-4 ώρες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να αχνιστούν. Προσθέτουμε στο σπανάκι τα φασόλια, το δενδρολίβανο, το πράσινο πιπέρι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Περίπου 1 ώρα πριν να είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε το σπανάκι με τα φασόλια στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο.