4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έβρος
Συστατικά
- 1 μπούτι αρνάκι
- 2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 άνηθο
- 2 δυόσμο
- 1 φλιτζάνι ρύζι πλυμένο
- 2 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Εάν θέλουμε να γίνει πιο γρήγορα το φα, βράζουμε το κρέας το δοκιμάζουμε αν τσιμπιέται και το βγάζουμε. Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ζουμί από το κρέας, τοποθετούμε στο ταψί το μείγμα και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος επάνω. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1-2 ώρες.