

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σαμοθράκη
Συστατικά
Εκτέλεση
Στη Σαμοθράκη συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τα φυλλωμένα κλαδιά της κουκουδιάς για να τυλίγουν το ψημένο ή το βρασμένο αρνί. Όταν βγάζουμε το αρνί από τη σούβλα το αφήνουμε να πέσει πάνω στα φύλλα της κουκουδιάς. Το δυνατό άρωμα των φύλλων ελευθερώνεται από τη ζέστη και εμποτίζει το κρέας. Επίσης, το βρασμένο αρνί μπορούμε να το βγάλουμε από την κατσαρόλα και να το τυλίξουμε στα φύλλα της κουκουδιάς για 1/2 ώρα.