Συστατικά
- 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 ασπράδια κουταλάκι
- εσάνς βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 Βαθμούς Κελσίου. Καλύπτουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή στον τρίφτη ξηρών καρπών. Τα μεταφέρουμε σε ενα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα ασπράδια, την εσάνς βανίλιας και πικραμύγδαλου και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε την σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μείγμα θα πρέπει να κρατάει το σχήμα του. Αν είναι πολύ μαλακό, το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας την ζυμη σε μικρές μπαλίτσες που να έχουν το μεγεθος καρυδιού. Τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες και τις πατάμε ελαφρώς. Αλείφουμε κάθε μπαλίτσα με νερό και κοσκινίζουμε από πάνω μια λεπτή στρώση από ζάχαρη άχνη. Τις ψήνουμε για 1 ώρα και 12 λεπτά ώσπου να σκληρύνουν ελαφρώς. Τις μεταφέρουμε με μια μεταλλική σπάτουλα σε σχάρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.