Συστατικά
- 7 ποτήρια αμυγδαλόψιχα πολύ ψιλοκομμένη
- 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 5 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σιρόπι (πρέπει να κολλάει στα δάχτυλά μας). Κρατάμε 1 ποτήρι από το σιρόπι στην άκρη, προσθέτουμε στο υπόλοιπο την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή ζύμη.
Αν η ζύμη είναι πολύ πηχτή τότε προσθέτουμε το ποτήρι του σιροπιού που έχουμε αφαιρέσει (κάθε αμύγδαλο έχει διαφορετική ποσότητα λίπους και έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε την πηκτικότητα της αμυγδαλόψιχας από πριν). Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Η ζύμη μας πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βρέχουμε τα χέρια μας με ανθόνερο και πλάθουμε τη ζύμη όσο είναι ζεστή στο σχήμα που μας αρέσει. Βουτάμε τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή σε ένα δίσκο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν και τότε τα ξαναβουτάμε σε ζάχαρη άχνη.