0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- εντερα (1 βαθύ πιάτο κομμένα σέ μήκος όσο ενα μεγάλο λουκάνικο)
- εντόσθια (καρδιά, συκώτι και πνευμόνια)
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές κύμινο
- άλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τά εντερα μέ νερό, χυμό πορτοκαλιού, και τέλος σέ κόκκινο κρασί. Τσιγαρίζουμε τά ψιλοκομμένα εντόσθια μέ λάδι, άλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε τήν ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού, τό κύμινο, άλάτι, πιπέρι, μισό ποτήρι νερό και ενα φλυτζάνι ρύζι. 'Ανακατεύουμε λίγο μέχρι νά μισοβράσει τό ρύζι. Γεμίζουμε τά εντερα και άπό τις δύο άκρες άφήνοντας άρκετό κενό γιά νά μή φύγει ή γέμιση στο βράσιμο και τά τρυπάμε μέ μία βελόνα γιά νά βράσει καλά ή γέμιση.
Σέ μιά άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό. Μόλις άρχίσει νά βράζει ρίχνουμε τις άματιές και άφήνουμε στή φωτιά γιά δέκα-δεκαπέντε λεπτά.