0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 αγριόπαπιες σε μερίδες
- 100 γρ. ταμαρίνδο πολτό
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 5 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κουταλιές φυστικέλαιο
- αλάτι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Περιχύνουμε με λάδι τα στήθη, τα οποία έχουμε κόψει στα 2 ή σε φιλέτα και πασπαλίζουμε με αλάτι και κανέλα. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τις φτερούγες, τα στήθη και τα μπούτια. Βράζουμε τον ταμαρίνδο σε 500ml νερό για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Καραμελώνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας. Περνάμε τον ταμαρίνδο από σίτα, προσθέτουμε στη σάλτσα το χυμό του, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντας τη σάλτσα.