Αγριογούρουνο ψητό με σάλτσα από κράνα

Αγριογούρουνο ψητό με σάλτσα από κράνα Αγριογούρουνο ψητό με σάλτσα από κράνα
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο (μπούτι ή σπάλα)

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 2 κρεμμύδια σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
  • 1 κουταλιά κεδρόμηλα (juniper)
  • 1 κουταλάκι κόκκοι πιπεριού σετσουάν
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες

Για τη σάλτσα:

  • 450 γρ. κράνα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κομμάτι πικραλίδα (αγριοράδικο)

 

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα:

Βράζουμε το κρασί, το ξύδι, ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, το πιπέρι, τα κεδρόμηλα, το πιπέρι σετσουάν, τα γαρίφαλα, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις φέτες πορτοκαλιού. Αφήνουμε τη μαρινάδα να κρυώσει ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε για δύο μέρες στο ψυγείο. Έπειτα, στεγνώνουμε το κρέας το αλατοπιπερώνουμε και σουρώνουμε τη μαρινάδα. Το τοποθετούμε σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε στους 150°C. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Για τη σάλτσα:

Βράζουμε τα κράνα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος αφού τον έχουμε περάσει από σίτα, ρίχνουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε λίγη πικραλίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε