Κίτρινο νερατζάκι γλυκό

Κίτρινο νερατζάκι γλυκό Κίτρινο νερατζάκι γλυκό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιγαίο

Συστατικά

  • 1,5 κιλό νεράντζια (ή 40 νεράντζια)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ξινό (κιτρικό οξύ)
  • νερό

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα νεράντζια σε έναν πολύ ψιλό τρίφτη μέχρι να φανεί η άσπρη εσωτερική φλούδα. Χαράζουμε τη φλούδα σε 3 ή 4 σημεία, την ξεκολλάμε από τα νεράντζια και την τυλίγουμε σε ρολά που τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Βράζουμε τα ρολά αλλάζοντας κατά τη διάρκεια του βρασίματος 3 φορές το νερό τους και μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό, ρίχνουμε μέσα τα νεράντζια και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε για 24 ώρες και μετά τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξινό και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε