Γλυκό φλούδα νεράντζι

Γλυκό φλούδα νεράντζι Γλυκό φλούδα νεράντζι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,250 γρ. φλούδες από νεράντζι
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 660 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Παίρνουμε νεράντζια με χοντρή φλούδα, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη να φύγει το εξωτερικό της φλούδας τους. Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό να ξεπλυθούν, παίρνουμε ένα-ένα και χαράζουμε τη φλούδα σε 6-8 φέτες. Αφαιρούμε με ένα μυτερό μαχαίρι τις φέτες, τυλίγουμε κάθε μία σε ρολό και την περνάμε με βελόνα σε χοντρή κλωστή άσπρη. Περνάμε σε κάθε κλωστή περίπου 15-20 φλούδες, την στερεώνουμε και ρίχνουμε τις φλούδες σε κρύο νερό. Τις βγάζουμε και τις βράζουμε σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα κρύο νερό και τις αφήνουμε για 8-10 ώρες, αλλάζοντας κάθε 2 ώρες νερό, για να ξεπικρίσουν τελείως. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και ρίχνουμε τις φλούδες, αφού τις έχουμε στραγγίσει καλά και τις έχουμε βγάλει από τη κλωστή. Αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τις αφήνουμε έτσι τουλάχιστον για 1 ημέρα. Την επομένη, τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε βάζα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε