2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι άγριο (μαύρο ή κίτρινο)
- 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή κότας
- 1/2 φλιτζάνι φιστίκια χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε κύβους
- 50 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το καρότο. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό ώσπου να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φιστίκια και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του.