Πιροσκί

Πιροσκί Πιροσκί
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 480 γρ. αλεύρι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. γάλα χλιαρό
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές μαγιά μπίρας
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό
  • χυμό ντομάτας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε στο γάλα τη μαγιά, προσθέτουμε 120 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει και διπλασιαστεί περίπου ο όγκος του, προσθέτουμε το βούτυρο, τους κρόκους, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε πάλι και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος. Όταν είναι έτοιμη την ζυμώνουμε ξανά και την χωρίζουμε σε κομματάκια. Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τον κιμά σε λίγο λάδι, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον χυμό ντομάτας και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα-ένα κομματάκι ζύμης και το ανοίγουμε επάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο στρογγυλό. Βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά κιμά και κλείνουμε το φύλλο γύρω γύρω καλά. Αφήνουμε τα πιροσκί σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντας τα από τις δύο πλευρές. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε