0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 10,000 γρ. γάλα πρόβειο ή βουβαλίσιο ολόπαχο
- 2,600 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. σαλέπι σκόνη
- 20 γρ. μαστίχα Χίου βανίλια
Εκτέλεση
Παστεριώνουμε το γάλα με την ζάχαρη 85°C και όταν φθάσει στους 55°C, προσθέτουμε το ήδη προετοιμασμένο σαλέπι. Αφού τελειώσει η παστερίωση, κρυώνουμε το παγωτό, ωριμάζουμε 24 ώρες στη συντήρηση ή σε σιλό και τελειώνουμε στον κατασκευαστή του παγωτού. Σερβίρεται χύμα ή σε μπολ με βάση καρυδόπιτα ή ρεβανί ή σάμαλι ή κανταΐφι. Γαρνίρεται με μέλι, καρύδι και κανέλα σαντιγύ.