0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φύλλα παραδοσιακά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι αρακά βρασμένο (προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι φρέσκο τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε το στήθος του κοτόπουλου και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ενα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τον αρακά, το αλάτι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχουν οι άκρες από το ταψί, το λαδώνουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Τρίβουμε από πάνω το πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων, λαδώνουμε την πίτα και την χαράζουμε ελαφρά με μαχαίρι. Ψήνουμε την πίτα στους 180ο C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.