Ιριστσίκια (Λουκάνικα Καππαδοκιάς)

Ιριστσίκια (Λουκάνικα Καππαδοκιάς) Ιριστσίκια (Λουκάνικα Καππαδοκιάς)
20 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καππαδοκία

Συστατικά

  • 5 κιλά κρέας βοδινό
  • 3 κουταλιές τριμμένο σκόρδο
  • 3 κουταλιές κύμινο τριμμένο
  • 1 1/2 κουταλιά πιπέρι μαύρο
  • 2 κουταλιές μπούκοβο καυτερό
  • 3 1/2 κουταλιές αλάτι

Εκτέλεση

Αλέθετε το κρέας, βοδινό ή ανάμεικτο με χοιρινό, προσθέτετε αλάτι, σκόρδο τριμμένο, κύμινο, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι καυτερό ή καυτερή πιπεριά κοπανισμένη (μπούκοβο). Το καυτερό πρέπει να "δαγκώνει" λίγο, δηλαδή να είναι αρκετό. Ζυμώνετε καλά για να ανακατευτούν τα υλικά και τα αφήνετε μια νύχτα. Την επομένη γεμίζετε τα έντερα αφού τα έχετε προηγουμένως καθαρίσει καλά.

Γεμίζετε παράλληλα από δύο έντερα, και τα στρίβετε κάθε 10-12 εκατοστά, ώστε να έχετε ζεύγη λουκάνικων με αυτό το μήκος.

Τα αφήνετε κρεμασμένα σε δροσερό μέρος που αερίζεται για να στεγνώσουν. Πριν στεγνώσουν εντελώς, τα απλώνετε στο τραπέζι και τα πατάτε λίγο με τη χλαού (πλάστη), για να γίνουν κάπως πλακέ και να ψήνονται εύκολα.

Γίνονται στη σχάρα ή στο τηγάνι, σκέτα ή με αυγά, αλλά τρώγονται και ωμά αφού στεγνώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε