0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 450 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 20 γρ. αμμωνία
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 320 γρ. χωρίς την κρούστα
- 500 γρ. νερό
- μαστίχα
- 400 γρ. αλεύρι 70% ζαχαροπλαστικής
- 6 αυγά
- 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη με το σύρμα την ζάχαρη, το γιαούρτι, το νερό, τη μαστίχα υγρή ή ψιλοτριμμένη στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα. Σερβίρουμε σε ταψί ορθογώνιο του μπακλαβά και απλώνουμε τη ζύμη καλά. Ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1/2-1 ώρα, ώστε να μουλιάσει το σιμιγδάλι καί ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε, κρυώνουμε, κόβουμε μερίδες και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι 30° γράδων.